Esterre (75cl / 6% alc.)

Esterre Prestige is het oogappeltje van de Ierse cidermakers van Stonewell Cider, buiten Ierland bekend als Finnbarra. Dit is een bruisende cider die ingezet wordt als een champagne.

Lees meer...
Aantal: 42
Finnbarra Cider uit Cork zet een toon in Ierland sinds ze besloten om weer cider te maken op ambachtelijke wijze. Intussen zijn ze gelauwerd met deBlas na hEireann Bronze Award in 2013 en de Great Taste Gold Star award in 2013. De Esterre is de nieuwste telg van hun ciderstal. Weliswaar 100% gemaakt van Elstar appels maar wel geteeld op Ierse bodem die de appel een veel intense smaak geeft dan de Elstar-cider van Hollandse bodem. Op zich komen er geen ciders van kwaliteit tot stand die alleen uit deze soort bestaan, of je moet wel van zee goede (cider-) huize zijn. In ieder geval is de gistsoort -een wijngist- van grote invloed op de smaak.

De naam is een eerbetoon aan Daniels overleden moeder
 Sally Ann d'Esterre uit de County Cork. Van oorsprong stamt de familie d'Esterre af van Franse Hugenoten die in het begin van de 17de eeuw via Holland naar Ierland kwamen, gevlucht voor vervolging in Frankrijk.

De Esterre is een ideale gelegenheidscider voor herdenkingen, feesten en openingen.

Smaaknotitie: droog, zuiver en 'crispy', citrus en een 'smooth' afdronk. 

 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen