Mendiola Sagardoa Sidra Natural

Mendiola (75cl / 6,5% alc) is een Baskische cider met frisgroene smaak. De fijne zuren komen traditioneel voor bij sidra (sagardoa in het Baskisch) in Noordwest-Spanje. Ideaal bij de maaltijd met schaaldieren zoals mossels of Baskische worst.

Lees meer...
Deze cider is traditioneel gemaakt; spontaan vergist, ongefilterd en gebotteld zonder enige toevoeging aan het gerijpte sap van de frisgroene appels die eind van het jaar geoogst worden. Vóór het drinken wordt de cider in een breed dun glas geschonken. Vanuit hoog boven het hoofd, zodat de cider 'gelucht' wordt. Elke keer vóór elke slok. Een derde van de fles haalt vaak het glas niet, vandaar dat de vloer in een typische sidreria of sagardotegia nat van de cider is.  Haalde in 2016 een Pomme d'Or op de Apfelweinmesse in Frankfurt.



PS Tijdelijk is de Mendiola vervangen door de Tradizionala die het meest erop lijkt.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen