Wintercider Wassail (1 liter)

In het najaar weer op voorraad: De extra grote én voordelige fles - De Wassail van Cornish Orchards is een product dat sinds de Keltische tijd bestaat en tijdens feestelijke activiteiten werd gedronken....

Lees meer...

Deze wintercider ofwel mulled cider is gemaakt van de beste ambachtelijke cider uit Cornwall waar honing aan het vat is toegevoegd, en na rijping kruiden als kaneel, kruidnagel, steranijs en pimentbessen. Ook worden er tijdelijk sinaasappelschillen in gelegd die vlak voor de botteling uit het vat worden gefilterd.

Steeds vakert -op warme dagen- wordt de Wassail heerlijk gekoeld gedronken. Dit geeft een beetje een mede-achtig gevoel.

Op een koude dag combineert Wassail juist met een haardvuurtje en een comfortabele zitbank. Wel even in een pannetje opwarmen, tot niet meer dan 70 graden Celsius, anders verdampt de alcohol. Vervolgens uitschenken in een mok of doorzichtig warmtebestendig glas, met eventueel een appelschijfje.
Deze (mulled) cider of Wassail van Cornish Orchards heeft niets op met de ordinaire Glühwein die supermarkten in het najaar aanbieden. (Er bestaat overigens in Duitsland ook top Glühwein die wel meer dan 10 euro kost).

Cider & Spijs: Prachtig ook bij desserts en appeltaart. En bij herfstige en winterse kost als zuurkool, spek, geroosterde overngroentes (pastinaak, knolselderij) en worst. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen