Barrel Aged Cider Box

Mooie mix van op houten vat gerijpte cider uit Ierland, Nederland, Engeland, Oostenrijk en Estland. Op de vaten zat eerder onder meer cognac, calvados, bourbon en rode wijn. Cheers!

Lees meer...
Aantal: 1

Het perfecte ciderpakket (en voordelig - los kosten de ciders 55,32 euro) voor liefhebbers van op hout gerijpte cider. Vaak zijn dit ciders die ook goed in de smaak vallen bij drinkers van robuuste wijnen en bij bierpubliek dat hout gelagerd (donker) bier drinkt. Toch blijven het ciders, kenmerkend om hun fris sprankelend karakter.

 

In deze Cider Box zitten: 

 

* Het proefpakket van de Nederlandse ciderij Elegast: 3 flessen (6,5% alc.) van 500ml, een Red Wine Barrel Aged Cider, een Whisky Stout Barrel Aged Cider (waar stout bier van VandeStreek in heeft gerijpt) en een Bourbon Barrel Aged Cider die het typische Amerikaans eiken heeft gekregen.

 

* The Mayflower Third Voyage Into Uncharted Territory (75cl / 8,8% alc.)van meester-cidermaker Tom Oliver. Tanninerijke cider heeft hierbij in rum- én rode wijn én whiskyvaten gerijpt, is versterkt met ijscider en heeft daarna weer verder gerijpt.

 

* De OMG van BlakStoc staat voor Oak, Mosaic en Golding. Vanwege de hints van eik waar deze droge cider op heeft gerijpt en het gebruik van de hoppen Mosaic en Golding in deze Imperial Style Cider (33cl / 7% alc.).

 

* Uit Ierland: Mór. Dat is het Keltische woord voor Groot en is de speciale batch van Longueville House Cider die lang heeft nagerijpt op gebruikte Apple Brandy (calvados) eikenhouten vaten. (8% alc. / 500ml) 

 

*Konjakivaadi Siider is een Estlandse cider van wilde appel, gerijpt in Franse eiken cognacvaten (75cl / 5,5% alc.). Op fles nagegist.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen