Berryland Steunpakket Hybride

Ook de winst van dit 'hybride-pakket' met 'wijnciders', icecider en mede gaat naar maker Vitalii die zijn ciderij en mederij in in Makarisvska Buda kwijt is vanwege de oorlog in zijn land. Vorig jaar won hij diverse internationale prijzen....

Lees meer...

....en timmerde flink aan de weg met zijn droge ciders en mede die alleen wild gegist zijn en zonder sulfiet of andere toevoegingen is gemaakt. In dit pakket van 6 flessen van 75cl zitten twee hybrides van cider en wijn. Eén met druiven van het in Oekraïne populaire druivenras Rkatsiteli en de ander is een rosécider. Verder twee medes, een straight cider en een Ice Cider.

 

Van links naar rechts:

 

* Berryland Ice Cider 75cl / 7,5% alc., hét equivalent van ice wine of ijswijn, met een mooi aroma van honing en rijpe appel

 

* Barrel Fermented Cider 75cl / 7,5% alc., sprankelend frisse cider met wat tannine, kreeg houtrijping.

 

* Apricot Sparkling Mead 75cl / 7,5% alc., een sour (beetje saisonachtig) mede van abrikozen en honing.

 

* Ungvar Cider Rosé 75cl / 7% alc., wijn-cider-hybride die inderdaad wat kenmerken heeft van een rosé of eerder van een oranjewijn door de wilde gistkant. NB! Deze is op en wordt vanaf 18 april 2022 vervangen door Cabernet Franc Cider 75cl / 7% alc. dat is een hybride van cider en cabernet franc-druiven.

 

* Rkatsiteli Apple Cider 75cl / 7% alc., hybride van cider en typische Rkatsiteli-wijndruiven waar Oekraïne om bekend staat. 

 

* Lingonberry Dry Sparkling Melomel 75cl / 7,5% alc., zachte niet te zoete mede van honing en Oekraïense vossenbessen. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen