Borrelpakket Cider Wijn Geuze

Borrelpakket voor thuis, op werk (is misschien wel thuis;-) en wie weet 'on the go' met Franse, Nederlandse en Engelse cider, Spaanse natuurwijn en een Deense geuze.

Lees meer...
Aantal: 6

Het pakket bestaat uit:

 

1. Geheel volgens de trend; een rode natuurwijn (geen toegevoegd sulfiet, wilde gist). Deze van Señorío de Iniesta (75cl / 14,5% alc.) is zwaar qua alcoholpercentage maar vrij toegankelijk. Sappig, cassis, bramen en zwarte bes, is het eerste dat opvalt. Met tonen van specerijen, witte peper en een beetje tabak. Lekker op zichzelf maar zeker in te zetten bij menige maaltijd.

 

2. Van de Deense brouwer Bøgedal Bryghus heeft de Sour'ish 13 (37,5cl / 7,2% alc.) 2 jaar op Frans eiken gerijpt. Het is een droge sour ale die is vergist met wat appelschillen, wat een fris fruitig zuurtje oplevert. De ale is gemaakt van eigen graansoorten uit de Nordic Gene Bank. De brouwers gebruiken dezelfde techniek als eeuwen terug; open ketels op met hout gestookte vuren vormen het begin van elk brouwproces.

 

3. De medium dry Black Fox (500ml / 7% alc.) heeft een aroma van typische Engelse farmhouse ciderappels, complexe met hints van het platteland, lijkt wat rokerig of aards door de wilde gisten. Lekker doordrinkbaar maar weet als cider ook stand te houden bij stevige gerechten en kaas. Cheers!

 

4. Elegast Whisky Stout Barrel Aged (500ml / 6,5% alc.) is gerijpt op voormalige whiskyvaten van stout bier van brouwerij VandeStreek in Utrecht. Met tonen van hout, rook, en dus whisky en stout.

 

5 De Moulleux (75cl / 3% alc.) van het Franse domaine Duclos-Fougeray past perfect juist bij de Engelse cheddar (200g in mooie, beschermende waxlaag) die is toegevoegd van de biologische kaasmakerij Godminster in Somerset. Perfecte borrel-pairing!

 

6. Mooi voor het borrelen is ook de aperitief van het wijnhuis Basa Lore (75cl / 11% alc.) in dit pakket; een txakoli die kenmerkend voor deze Baskische witte wijnsoort, fijne zuren heeft, wat mineraal, appel en een impressie van een bubbel (pétillant).

 

Op de foto is ook een stukje cheddar te zien. Past goed bij de Black Fox Cider, bij de cidre Moulleux past een goed gerijpte camembert, bij de Deense geuze een stukje worst (Brandt en Levie?). Cheers!

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen