Borrelpakket Cider Wijn Rillettes

Borrelpakket voor thuis, op werk (is misschien wel thuis;-) en wie weet 'on the go' voor de wandeling. Met erin een cideraperitief op champagneniveau, rillettes van ree met bijbehorende cider of kies de rode natuurwijn in deze lekkerbekkenbox!

Lees meer...
Aantal: 6

Borrelpakket voor thuis, op werk (is misschien wel thuis;-) en wie weet 'on the go' voor de wandeling. met een cideraperitief op champagneniveau, rillettes van ree met bijbehorende cider of kies de rode natuurwijn erbij die in deze lekkerbekkenbox zit!

 

Het pakket -dat genuttigd kan worden in onderstaande volgorde:-) bevat behalve een goede pot rillettes van De Wilde Slager uit Groningen, de volgende geneugten:

 

1. Jaanihanso Brut no. 12 (75cl / 12% alc.) is het toppunt van kunnen met appels. Maker Alvar Roosimaa: En dit heeft een betere match met de Nordic Cuisine dan welke mousserende wijn dan ook op basis van druiven. Wordt in toprestaurants ingezet in plaats van champagne. Heeft in ieder geval hetzelfde percentage van 12% alc. Kan jarenlang op keldertemperatuur worden gelagerd. Wat uniek is voor cider.

 

2. Dunkertons Premium Cider (50cl / 6.8% alc.). Past in ieder geval uitstekend bij de wilde ganzenrillettes van De Wilde Slager. Deze Engelse telg is een volle, fruitige cider. Is medium dry en heeft een subtiele mousse, is lekker appelig, kruidig met een spicy funky wild yeast

 

3. Duclos-Fougeray Tradition (75cl / 5% alc.). Deze cider wint geregeld prijzen op het Concours Général Agricole de Paris voor de juiste balans in fruitigheid en frisheid (in 2017: Médaille d'Argent). Er zijn krachtige fruitaroma's waar te nemen van ciderappels, beetje citrusvruchten en zeker honing. Vol in smaak en voor cider een goede lengte in de afdronk. Zeer passend bij diverse Franse borrelkazen uit dezelfde regio zoals de Livarot, Pont l’Éveque (hoewel de pommeau van Duclos er nog beter bij past), Camembert en Neufchâtel.

PS Heeft een nieuw etiket, anders dan op foto.

 

4. Mooi voor het borrelen is ook de aperitief van het wijnhuis Basa Lore (75cl / 11% alc.) in dit pakket; een txakoli die frisse zuren heeft, wat kenmerkend voor deze Baskische witte wijnsoort, en die smeuïge borrelhapjes goed afblust. In de afdronk zijn tonen van groene appel, kruisbes en limoen te bespeuren en er is een impressie van een bubbel (pétillant).

 

5. Tot slot, geheel volgens de trend: een rode natuurwijn (geen toegevoegd sulfiet, wilde gist). Deze Spaanse, Señorío de Iniesta (75cl / 14,5% alc.), blijft ondanks het alcoholpercentage soepel doordrinkbaar. Sappigheid, cassis, bramen en zwarte bes, is het eerste dat opvalt. Bij hints van specerijen, witte peper en koffie. Lekker op zichzelf maar zeker in te zetten bij menige maaltijd of borrelhap. Salud!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen