Het destillaat van Cider heet in Engeland Cider Brandy en in Frankrijk calvados, in Oostenrijk duikt het op als Apfelbrand en in Ierland als Apple Brandy. In Frankrijk worden dranken naar de regio vernoemd, in Engeland en Ierland van oudsher niet. 'Calvados' wordt volgens documenten al langer gemaakt in Ierland en Engeland dan in de Calvados-regio bijvoorbeeld.
Op speciale eikenhouten vaten gerijpte ciderbrandy. De vaten zijn opgevist bij de haven van Branscombe in Devon nadat een containerschip in 2007 een flink van de lading verloor, lege Allier eikenhouten vaten bestemd voor de beste wijngaarden van de Kaap, Zuid-Afrika. In de neus is deze Engelse calva wat fruitig, met hints van rook, eikenhout en geroosterde appel.
Julian Temperley, de destilleerder: "De kunst van de alchemist komt duidelijk naar voren in de reis die deze Alchemy maakte van onze boomgaarden tot unieke 'gouden geest'. Een cider brandy met finesse en appel, zacht, soepel en een lange afdronk." Proefnotitie: Ruikt naar rijp fruit, vanille en rozijnen, Het smaakt complex en appelig, met hints van hazelnoot en rozijnen. En verder evenwichtig en zacht.
De volgende zijn helaas uitverkocht en naar verwachting in mei of juni weer op voorraad:
Deze appelbrandy heeft nog wat van het fruitige karakter en scherpte van de ciderappel, maar tegelijkertijd is er al wat volwassenheid: een zachte afdronk, en lichte tonen van de houtrijping. Hints van kamperfoelie, appelbloesem en meidoorn. Als lentebloesem in de boomgaard.