Cider Hybrid Pakket

Avontuurlijke selectie van hybride met cider, in deze selectie van Solhøi uit Noorwegen, Oedipus uit Amsterdam, Vergers de la Morinière uit Frankrijk, Kemker Kultuur uit Duitsland en Jaanihanso uit Estland.

Lees meer...
Aantal: 9

Van links naar rechts:

 

* Solhøi Plump 2019 (75cl / 9,5% alc.) is een krachtige Vintage cider van Holsteiner Cox-appels die gedurende 2 maanden zijn gemacereerd met pruimen. Droge natuurwijn-achtige cider met mooi pruimenaroma. Past bij schaal- en schelpdierengerechten, maar ook als aperitief geschikt.

 

* Oedipus (NL): Studio Oedipus No. 13 (37.5cl / 7% alc.), een echte cider-beer-hybrid van cider die bijna 12 maanden hervergist is met bier op calvados- en rode wijn-vaten. Het label is een ode aan Eric Carle die het meest bekend is door zijn Rupsje Nooitgenoeg. Let op: deze cider bevat wel gluten (normaal heeft cider die niet).

 

* Vergers de la Morinière: Poiré l'Empyrus (75cl /6,5% alc.) Droge perencider waarbij na het degorgeren een dosage mandarijenlikeur is toegevoegd. Hybrides komen nog weinig voor in Frankrijk, met name omdat een toevoeging van ander fruit niet geaccepteerd wordt door appelations. Je moet dus durven, deze is de moeite waard.

* Brauerei Kemker Kultuur (D): Lust no. 02-2022 (75cl / 6% alc.), is gemaakt van appels en pruimen. Na de eerste vergisting nagerijpt op hout voor drie maanden. Is funky, droog, krachtig en verfrissend. Houdt stand bij menige hoofdgerechten.

* Jaanihanso Rheum Rhubarb Sparkling (75cl /10% alc.) is géén cider, maar gemaakt door de fantastische cidergoochelaar Alvar uit Estland die behalve van cider ook een soort van champagne weet te maken van rabarber. Rijk aan zuren op z'n 'Nordic', aldus de maker. Veel mineraliteit en wijnachtige tonen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen