Cidre Domaine Cécillon (Frankrijk)

Min: €0 Max: €15

Dit is de favoriet van Gianluca di Taranto die in 2015 Sommelier of the Year werd in België, hij is de sommelier in restaurant The Jane in Antwerpen waar chefkok Sergio Herman de scepter zwaait. In Nederland heeft restaurant Merkelbach in Amsterdam de smaak de pakken met deze appelcider. De drie soorten ciders van dit Bretonse ciderhuis zijn verder alleen exclusief via deze website te koop.


Deze foto is van de blogsite: 
http://notdrinkingpoison.blogspot.nl/2014/06/domaine-joanna-cecillon-cider-louis.html

Domaine Johanna Cécillon bestaat uit elf hectare tussen de dorpjes Sévignac en Trédias in de noordoostelijke uithoek van Bretagne. Johanna's ouders en grootouders zijn van origine cidermakers. Maar pas toen Johanna haar echtgenoot en wijnspecialist Louis Cécillon ontmoette, raakte ze in de ban van cider. Louis is afkomstig uit een familie in het noorden van het Rhônegebied die al twaalf generaties lang wijn maken. Onder invloed hiervan begon Johanna Cécillon cider te maken met een pers die al sinds 1933 bezit van haar familie is. Haar aanpak verschilt van haar voorouders doordat ze cider benadert vanuit het perspectief van de wijnwereld, gebruikmakend van unieke appelrassen uit de geërfde boomgaard. Het sap laat ze rijpen in gebruikte 'Hermitage Blanc'-vaten, voorafgaand aan de 'prise de mousse', wat resulteert in onderscheidende klasseciders.