Doggerland Craft Cider Proefpakket

The Full Monty. Alle soorten van Doggerland Craft Cider, van de oogst van 2017, het eerste productiejaar. Van appels uit het Hoge Noorden: vijf halve liters Gronings goud.

Lees meer...

Doggerland Craft Cider bestaat uit een groep jonge cidermakers die ongewenste en overtollige (maar daarvan alleen de beste) appels in de regio Groningen en Drenthe tijdens oogsttijd inzamelen en daar cider van maken. "Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad. Kortom een cider die je op je grondvesten doet trillen.", aldus het ciderhuis in Haren. 

Door middel van apple funding kan iedereen zijn eigen vergeten en verlaten appels inleveren. Check de pagina Appeldonatiedagen 2018

Het proefpakket bestaat uit:

Honinghout (500ml / 6% alc.) is een op hout gerijpte cider met honing en lichte tonen van vanille en whiskey. Rijping op hout geeft deze cider een zachte, volle smaak.

Gembergloed (500ml / 6,5% alc.) is een frisse, licht mousserende cider met warme tonen van verse gember. De belangrijkste appel voor deze telg van de Doggerland Craft Cider-familie is de Bramley's Seedling. De vergisting met gember zorgt voor een verfrissende balans. 

Wildebras (500ml / 6,2% alc.) een frisse appelcider die spontaan is vergist middels wilde gisten uit de natuur. Het is een farmhouse style dus zonder bubbel, een cider als cider ooit is bedoeld, zonder enige bemoeienis met de natuur, zonder enige toevoeging.

Mon Sherry (500ml / 5,4% alc.) heeft nagerijpt op een gebruikt, houten sherryvat. Gemaakt van onder meer de appels van de Piloersemaborg in Den Ham waar chef-kok Dick Soek de scepter zwaait. Het eikenhouten vat geeft aan de bubbelloze cider subtiele Oloroso sherrytonen af.

Ad Hop (500ml / 6,3% alc.) is een gedryhopte cider; na de fermentatie werd tijdens de rijping hop toegevoegd, die ervoor zorgen dat de fruitige cider ook licht bittere tonen heeft en daardoor meer body. De basis van Ad Hop bestaat uit meer dan 25 Nederlandse appelrassen, onder meer de Schone van Boskoop ofwel Belle de Boskoop ofwel goudreinet. 

 

Vincent 16-05-2018 09:46

Heerlijke ciders met allebei een bijzondere smaak. Ben normaal niet een echte ciderdrinker, maar deze gingen er goed in!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen