6 Karels van Elegast Barrel Aged Cider Box

De nacht voor de hofdag krijgt Karel de Grote in een droom bezoek van een engel die hem een opdracht geeft, anders zal hij sterven, zo gaat de legende. Heeft hij zijn trouwe ridder Elegast te zwaar gestraft? Was het terecht? Ervaar het zelf>>>

Lees meer...

Want dit pakket Elegast heeft je gauw in de greep. In dit proefpakket zitten 6 'Karels' van een halve liter (alle minstens 7% alc.) Waarvan twee zeer gelimiteerd niet los verkrijgbaar. Drink met mate (hou rekening met de legende ;-)

 

De twee exclusieve ciders zijn:

 

De Honey, Mead Cider!, een Bourbon Barrel Aged Cider, gerijpt op een ex-Van Moll Zoltan vat waar 6 kilo lokale honing van nabijgelegen landgoed Einde Gooi is toegevoegd en een abdijgist voor vergisting. Wat herkenbare bloemige en aardse tonen van mede met zich meebrengt. Oplage: 190 liter.

 

De andere is de Bonfire, een single bourbon barrel aged met appelperensiroop. Ook afkomstig uit een ex-Van Moll Zoltan vat waaraan 11 kilo, op authentieke wijze in koperen ketels geproduceerde appel-peerstroop, is toegevoegd. Met daarbij een abdijgist voor vergisting. Het resultaat is een cider met de smaak van donkere karamel uit de stroop, getoaste mout en een boozy hint van de bourbon. Oplage: 190 liter.

 

Verder in het pakket:

 

* Elegasts Whisky Tequila Barrel Aged Cider

 

* Elegasts Red Wine Barrel Aged Cider

 

* Elegasts Whisky Stout Barrel Aged Cider

 

* Elegast Plum Cider

0 sterren op basis van 0 beoordelingen