Glühcider Box

Keltische tijden herleven de laatste jaren en 'mulled cider' raakt in. Dit is 4 liter cider die je verwarmt in een pannetje (of tsja...magnetron). Net als met glühwein maar dan lekkerder en de basis is geen troep maar craft cider.

Aantal: 7

Mulled cider wordt ook wel Wassail genoemd, een oud Germaans woord voor Waes Hail. Komt ook nog voor als nieuwjaarswens 'in de provincie'. In Groningen wordt zo nog Veul haail en zegen in 't nije joar gezegd.

 

De eerste maanden van het nieuwe jaar, wanneer het vaak echt een stuk kouder is dan de decembermaanden is de traditie een mulled cider te drinken. Gewoon lekker na een wandeling op de bank bij het haardvuur. In Cornwall en Devon met name ook op Wassailing Day op 17 januari om de aanstaande oogst van het nieuwe jaar in te zegenen. 

 

In deze voordelige box de Wassail Mulled Cider van Cornish Orchards (1L) en een 3 liter Bag-in-Box van het ciderhuis Dunkertons Cider.

 

Tijdens Oud op Nieuw: Het appelige van de cider werkt zoveel beter bij de glühkruiden. Volgens sommeliers zoveel beter dan champagne ook bij de oliebol. Niet alleen verpest je de champagne, het smaakt ook beter.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen