JK'S Scrumpy Cider

De smaak van deze Amerikaanse cider (473ml / 16 FL. OZ / 6% alc.) ligt tussen een Franse en Engelse. Het werk van puristen in Michigan, van een ciderhuis uit de tijd van de Burgeroorlog, dat de Great Depression overleefde door Special Farmhouse Cider te v

Lees meer...

J.K. Scrumpy wordt gemaakt door puristen die vele trends negeren, nooit toevoegingen gebruiken in de cider, en er komt geen enkele insecticide aan te pas in hun boomgaard. En dat sinds de jaren 1860, de tijd van de Grote Depressie in de VS. Nog steeds middels hetzelfde recept. De smaak is altijd zeer fruitig want de makers houden van zoet (maar zonder suikertoevoeging). Deze 'oogst' is uit 2015 en smaakt bijna eerder naar perzik dan naar appel. De makers: "There will be slight variations from batch to batch, just as nature makes no two apples alike!"

PS. 
Deze cider zit op blik wat in Amerika enorm in opkomst is als verpakking voor kwaliteitsdranken. In blik blijft drank veel langer houdbaar omdat er geen licht bij komt. Bij flesjes komt er met de tijd ook zuurstof door de dop heen. In Amerika wordt in moderne, hippe restaurants steeds vaker zonder blikken of blozen een blik goed gekozen cider of bier op tafel gezet.

Volgens professor Charles Spence, hoogleraar Experimental Psychology in Oxford, menen mensen dat drank uit een zwaar glas beter smaakt dan uit een plastic beker. Dit omdat we het lichte wegwerpmateriaal associëren met 'goedkoop' en een slechte kwaliteit, ongeacht de daadwerkelijke kwaliteit van wat er in zit, meldde The Telegraph onlangs. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen