Cider Voorjaar Pakket

Mooie kleuren voor het voorjaar bij dit zevental ciders. Fruitige aroma's en niet te zoet bij een licht bubbeltje en zelfs stevig bij de champagnecider no.12 die erin zit (grotere fles dan op foto!) In dit pakket zit voor íedereen wat lekkers. Cheers!

Lees meer...
Aantal: 5

De Franse rosécider in dit pakket is van één soort appelras gemaakt dat de typische rosachtige kleur oplevert. Er zit ook een cider in die niet onderdoet -wij vinden beter- voor de kracht en expressie van en champagne (Jaanihanso no. 12).

 

Ciders moeten volgens traditionalisten voor 100% uit (speciale) appelrassen bestaan, en gelukkig zijn die er ook. Maar al eeuwenlang -niet altijd bekend- wordt er een paar procent fruit aan toegevoegd. Om het nóg spannender te maken.

 

Omdat er ander fruit in de buurt is (in Engeland bijvoorbeeld wordt veel gebruik gemaakt van hedgerow fruit, afkomstig van die leuke lage Engelse haagjes langs kleine weggetjes met braam, zwarte bes of framboos; deze ciders heten Blush).

 

Of natuurlijk omdat de cider er nóg beter van wordt. Je ziet het niet bij wijn gebeuren omdat een wijndruif zo dominant is, maar een ciderappel verdraagt gemakkelijk wat anders.  

 

Het pakket (alcoholpercentages van 4 tot 12 %) bestaat van links naar rechts uit:

 

1. Denise L'Amoureuse (75cl / 4,5% alc.) van de Franse cidrerie Duclos-Fougeray is een zachte, licht-mousserende cider uit Normandië. Prachtig in balans qua fruit en frisheid. Mooi als apéro. Santé!

 

2. De Quincy Jo & Hops cider (33cl / 4,5% alc.) is ook weer waanzinnig goed geslaagd qua balans bij de ciderie van BlakStoc; met rode bes (Johannisbeere), kweepeer en hops.

 

3. Blakstoc - Will You Perry Me (33cl / 5,4% alc.) - is een huwelijk van passie. Een huwelijk van peren en appels met hop en dus een vleugje passievrucht. Van de meester van de appelinitiatieven: Oostenrijker Karl!

 

4. Jaanihanso Brut no. 12 (75cl / 12% alc.) is het toppunt van kunnen met appels. Maker Alvar Roosimaa: En dit heeft een betere match met de Nordic Cuisine dan welke mousserende wijn dan ook op basis van druiven. Super om in te zetten in plaats van champagne. Vinden wij zelfs beter. (PS op de foto staat het kleine 37.5cl formaat maar in dit pakket zit een 75cl champagneflesformaat)

 

5. Aspall Perronelle's Blush (500 ml/ 4%alc.). Aantrekkelijke appel- en braamcombinatie met een goede balans en een fruitige, maar niet té zoete afdronk.

 

6. Waanzinnig mooie, nieuwe batch van de Nederlandse ciderij Elegast die begin december 2020 uitkwam. Zachte en fruitige cider (330ml / 6,5% alc.) co-vergist met Opal-pruimen. Mooie amberkleur, goede neus en frisse doch verwarmende pruimensmaak.

 

7. De Rós van cidery Stonewell in het Zuid-Ierse Cork is in eigen land al twee keer uitgeroepen tot beste drank van het land! Dus boven alle daar aanwezige whiskey, stouts en whatever! (33cl)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen