Tom Oliver's Traditional Cider

Oliver's Traditional Cider (6,5% alc. / 500ml) vertoont een mooie goudgele kleur, is licht troebel en heeft geen schuim. De neus wordt gevuld met wat appel, hooi, stal en weide. Een natuurcider van Tom Oliver.

Lees meer...

Er is nauwelijks een cidermaker te vinden met eerlijke en compromisloze Cider en Perry's zoals Tom Oliver uit Herefordshire. Zijn ciders en perry's zijn staan dichtbij zijn het landschap en zijn terroir. 

Volledig natuurlijk gemaakte cider. Kan dus wat tegenvallen voor de onervaren natuurciderdrinker. Want waar is de kracht, waar is de bubbel, zou die denken. Maar waarschijnlijk is deze cider de enige echte Traditional Cider in het land en smaakte cider in Engeland ooit zo!

Oliver's Traditional Cider (6,5% alc. / 500ml) is zeker wel voorbeeld van zijn filosofie, maar geen gemakkelijke om te waarderen voor degene die onbekend is met cider, en eigenlijk met je het ook eens zelf gemaakt hebben. Pas dan kan deze smaak begrepen worden. Deze cider is gemaakt met de minst mogelijke bemoeienis van de mens (Tom). Voor velen is een beetje meer bemoeienis aangenamer, maar als je het eens wilt weten....

in het glas vertoont deze een lichte, goudgele kleur, is soms troebel, soms niet en heeft nauwelijks of geen bubbel, zoals eigenlijk alle ciders van weleer waren. De neus wordt enigszins bevangen door appel, hooi, stal en weide, en misschien wat subtiele citrus- en honingtonen maar vergezeld van een verder sobere smaak door de langzame natuurlijke vergisting.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen