Premium Organic Dunkertons & Elegast

Biologisch ciderpakket. Ciderwinkel brengt al 10 jaar Dunkertons Premium Organic naar Nederland, en sinds kort is er ook een Nederlandse variant van Elegast Cidery. Proef ze naast elkaar! 4 x 500ml en 1 x 75cl

Lees meer...

Biologisch ciderpakket. Ciderwinkel brengt al 10 jaar Dunkertons Premium Organic naar Nederland, en sinds kort is er ook een Nederlandse variant van Elegast Cidery. Proef ze naast elkaar! Vijf flessen.

 

Let op! Een van de flessen wordt tijdelijk vervangen door de gloednieuwe Bourbon Barrel Aged Sidra van Elegast op 500ml, verder bestaat de inhoud uit 3 x 500ml en 1 x 75cl.

 

Alcoholpercentages liggen tussen 6 en 7,5% alc.

 

In het pakket dus behalve de al 10 jaar geliefde ciders van ciderhuis Dunkertons ook de eerste biologische cider en perry van Nederlandse bodem: Elegast Premium Organic Cider en Elegast Premium Organic Perry, gemaakt volgens de champagnemethode oftewel méthode traditionelle.

 

Na de eerste, wilde vergisting, volgde een secundaire fermentatie op fles. Hierna zijn de flessen op hun kop gezet om alle gist naar de hals te laten zakken. Vervolgens is elke hals stuk voor stuk bevroren, waarna de gistprop onder druk van het koolzuur uit in de fles kon schieten (dégorgement), met een prachtig heldere cider als resultaat. Daarna zijn de flessen klassiek voorzien van kurk en muselet-sluiting. Een waardig lokaal en duurzaam alternatief voor champagne (of beide;-)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen