Proeverijen & Workshops

Ciderwinkel komt naar elke locatie om een ciderproeverij te geven, voor particulieren en bedrijven.

 

Aanmelden kan alleen vanaf 10 personen, maximaal 25.

 

(NB: Het aantal benodigde minimum aantal deelnemers moet helaas wel zelf georganiseerd worden. In het verleden was het anders een dagtaak om aan- en afmeldingen te mailen, regelen etc.)

 

KOSTEN:
 

* Vanaf €12,50 p.p. voor een ciderproeverij op locatie, exclusief (eventuele) reiskosten in overleg.

 

* Mail of bel gerust om af te spreken: [email protected]    06-33774430

 

* Geef aan waar de workshop of proeverij moet worden gehouden.

* Een volledige workshop Zelf Cider Leren Maken Voor Beginners -waarbij parallel een proeverij wordt gedaan- is vanaf €25,00 p.p, zie onderaan pagina voor meer info.

 

Vele vriendengroepen en bedrijven hebben een succesvolle middag of avond meegemaakt, al dan niet met een hapje. Tijdens de proeverij wordt een verhaal verteld over de eeuwenoude, Keltische geschiedenis van cider en wordt advies gegeven over hoe de appeldrank het beste gewaardeerd kan worden. Verder worden culinaire –cider&spijs- adviezen gegeven, en er wordt kort ingegaan op het proces van cidermaken.

 
WORKSHOPS

 

In het najaar, vanaf ongeveer september, wanneer de appels weer rijp worden, zijn er ook workshops Zelf Cider Leren Maken mogelijk. Dit gaat door tot in het voorjaar.

 

Het gehele proces van het cidermaken, van appels snijden tot persen, wordt meegemaakt, terwijl er wordt genoten van glaasjes cider. Ook de geschiedenis van cider wordt verteld. Deelnemers gaan naar huis met een eigengemaakt brouwsel op fles.

 

De workshops duren ongeveer 2-3 uur. Een proeverij duurt korter, en kan indien nodig 1 uur duren, hoewel de gezelligheid er vaak juist voor zorgt dat deze 2,5 uur duurt!