Proostpakket Mousserende Proostciders

Wat betreft ons hét bubbelpakket voor oud 2021 op nieuw 2022 of kerst aperitief. Zes stuks knallers op 75cl fles van de best geselecteerde cider.

Lees meer...
Aantal: 2

Wat betreft ons hét bubbelpakket voor oud 2021 op nieuw 2022. Zes stuks knallers op 75cl fles van cider. Met onder meer de beter dan menig champagne gemaakte ByHur en de langgerijpte Brut no. 12 van topcidermaker Jaanihanso.

 

Met de volgende samenstelling:

 

* Astarbe ByHur (75cl / 7,5% alc.): wordt in Baskenland ingezet in diverse Michelin-restaurants in plaats van champagne. Lekker tijdens Oud op Nieuw of bij elke andere speciale gebeurtenis!

 

* Berryland Pet-Nat Cider (75cl / 7% alc.): een topproducent van cider uit het nog te ontdekken ciderland Oekraïne. Dit is een pétillant naturel van 100% tanninerijke ciderappels, droog, aromatisch, wild en een zachte bubbel. 

 

* Jaanihanso Brut no. 12 (75cl / 12% alc.) heeft volgens maker Alvar Roosimaa een betere match met de Nordic Cuisine dan welke mousserende wijn dan ook op basis van druiven, maar wat ons betreft is dit ook in de Lage Landen een bubbelwijn als champagne, met dezelfde kracht, zuiverheid en toch nog wat van die complexere cidertonen in de neus.

 

* Cidronautes (75cl / 6,3% alc.) van het Tsjechisch ciderhuis Kliment, gemaakt volgens het tijdrovende procedé van 'keeving', een langzame rijping van vaak 18 maanden. Om zo de essentie van de appel te vangen en natuurlijke bubbels. Deze bestaat uit oude Tsjechische appelrassen en Franse ciderappelrassen. Van appel tot glas duurt vaak 3 tot 5 jaar!

 

* Ook twee perenciders in het pakket, zoals deze van Domaine Duclos-Fougeray, de Dénise La Bonne Poiré Millésime 2011. Rariteit in de ciderwereld: zeer oude vintage. De poiré (75cl / 5,5% alc.) is van de oogst van 2011, gebotteld in 2012, en vrijgegeven in 2020. Heeft door de lange rijping subtiele aroma's van acacia, boter, peer ontwikkeld.

 

* Jaanihanso Perry Méthode Traditionelle (75cl / 9% alc.) is ook een vintage, droge perenwijn van op de boerderij geperste Estse peerrassen. Wilde gist voor primaire gisting, daarna de méthode traditionelle. Deze perenwijn wordt op ambachtelijke wijze gedurende minimaal 8 maanden op fles gerijpt. (75cl / 9.0% alc.)

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen