Rosé Cider Pakket

Vrolijke kleuren bij deze ciders. De meeste ervan hebben iets van ander fruit erbij, en één is 100% van rabarber gemaakt. En denk nu niet dat ze per sé zoet zijn. Geen van deze 7 ciders is gézoet .

Lees meer...
Aantal: 1

Vrolijke kleuren bij deze ciders. De meeste ervan hebben iets van ander fruit erbij, en één is 100% van rabarber gemaakt. En denk nu niet dat ze per sé zoet zijn. Geen van deze 7 ciders is gézoet .

Ciders moeten volgens traditionalisten voor 100% uit (speciale) appelrassen bestaan, en gelukkig zijn die er ook. Maar al eeuwenlang -niet altijd bekend- wordt er een paar procent fruit aan toegevoegd. Om het spannender te maken. Omdat er ander fruit in de buurt is (in Engeland bijvoorbeeld wordt veel gebruik gemaakt van hedgerow fruit, afkomstig van die leuke lage Engelse haagjes langs kleine weggetjes met braam, zwarte bes of framboos; deze ciders heten Blush).

Of natuurlijk omdat de cider er nóg beter van wordt. Je ziet het niet bij wijn gebeuren omdat een wijndruif zo dominant is, maar een ciderappel verdraagt gemakkelijk wat anders. De cider wordt er vaak beter van. Maar het is ook en kwestie van smaak. Net als met hops. Gehopte ciders bestaan al even lang als gehopt bier maar niet iedereen houdt van een sterke hopsmaak.

Het pakket (alcoholpercentages van 4 tot 8 %) bestaat van links naar rechts uit:

1. BlakStoc Quincy Jo & Hops edition (33cl), bij onvoorradigheid wordt dit soms de Wild Tree Hoppy van BlakStoc uit Oostenrijk.

2. Cidrerie Maman: Cidre à la Rose. De Bretonse cidermaker Michel Maman is rond de 70 jaar maar schuwt geen enkel experiment. Hij voegde rozenbladeren toe aan zijn Cidre Fermier / Cidre Brut Classique. Op het jaarlijkse International Cider Festival is het een absolute trekker. Als mensen het geproefd hebben, willen ze het. De smaak? Beetje potpourri-achtig maar erg fris en vooral feestelijk. Zet het in als aperitief. (75cl)

3. Jaanihanso Rosé bevat behalve ciderappel ook zwarte bes. Vervolgens is er de champagnemethode op toegepast. Superieur voor bij een feestelijke maaltijd. Demi sec, mooie bubbel.  (37,5cl)

4. Zo'n typische Blush-cider uit Engeland, met een paar procent wilde braam van Aspall Cyder: Perronelle's Blush

5. Verslavende cider-met-kersen-sour (maar toch cider) uit de VS (500ml). Als een droge kriek met een pepertje/kick in de afdronk.

6. De Rós van cidery Stonewell in het Zuid-Ierse Cork is in eigen land al twee keer uitgeroepen tot beste drank van het land! Dus boven alle daar aanwezige whiskey, stouts en whatever! (33cl)

7. Ja, weer een product van Jaanihanso, zo'n goede cidermaker die in elk Europees land wel in een Michelin-restaurant op de kaart staat. Een limited edition is deze Rheum (75cl /10% alc.). Net als de rosé een superieur aperitief. Geheel gemaakt van rabarber (ja, niet echt cider dus, maar een zuiver natuurproduct). Rheum is droog, mousserend vanwege de champagnemethode, mineralig, verrukkelijk bij kaasplanken, bij ontbijten, ja wanneer niet...

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen