Wild Festival Groningen Pakket 2

Fantastisch Wild pakket met topspul (van links naar rechts) van Izeta (SP), Bogedal Brughus (DK), BFM (SWISS), Senorio de Iniesta (SP), Burrow Hill (UK).

Lees meer...
Aantal: 10

Fantastisch Wild pakket met topspul (van links naar rechts) van Izeta (SP), Bogedal Brughus (DK), BFM (SWISS), Senorio de Iniesta (SP), Burrow Hill (UK).

 

 

1. IZ (75cl / 6% alc.) van Izeta. Spontaan vergiste, ongefilterde sour-cider uit Baskenland.

 

2. Van de Deense brouwer Bøgedal Bryghus heeft de Sour'ish 12 (75cl / 7% alc.) wel 22-24 maanden op Frans eiken gerijpt. Het is een sour ale die met braam is vergist en later gemengd met een honingcider (mede-cider). De ale is gemaakt van eigen graansoorten uit de Nordic Gene Bank. De brouwers gebruiken dezelfde techniek als eeuwen terug; open ketels op met hout gestookte vuren vormen het begin van elk brouwproces.

 

3. Brasserie des Franches-Montagnes (BFM) V225 Saison (75cl / 6% alc.): historical saison die een klein halfjaar heeft gerijpt op eik. Licht zuur en kleine bitters. Doordrinkbare saision.

 

4. Geheel volgens de trend; een rode natuurwijn (geen toegevoegd sulfiet, wilde gist). Deze van Señorío de Iniesta (75cl / 14,5% alc.) is zwaar qua alcoholpercentage maar vrij toegankelijk. Sappig en herfstig bramig, is het eerste dat opvalt. Met tonen van witte peper en een beetje koffie. Lekker op zichzelf maar zeker in te zetten bij menige maaltijd.

 

5. Burrow Hill: Stoke Red (75cl / 8% alc.); gortdroge cider uit Somerset waarop de champagnemethode na de eerste wilde gisting is toegepast. Het lest je dorst zoveel dat je er gauw weer een slok van neemt. Topspul van Slow Food-producent Julian Temperley die vorig jaar december in een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde de nepciders van Heineken op de hak nam....

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen