Wintercider Mulled Cider Wassail

De Wassail (1 liter / 4% alc.) van Cornish Orchards is een mulled cider uit het Engelse Cornwall waar de traditie teruggaat naar Keltische tijden. Cider die je verwarmt!

Lees meer...

De Wassail wordt ook wel mulled cider genoemd. In principe verwarm je deze cider net zoals glühwein, vandaar dat deze hier wel eens glühcider wordt genoemd. Deze spiced cider wordt ook koud gedronken vooral door liefhebbers van mede. 

 

Is gemaakt van de beste ambachtelijke cider uit Cornwall waar honing aan het vat is toegevoegd, en na enige rijping de kruiden kaneel, kruidnagel, steranijs en pimentbessen. Ook worden er tijdelijk sinaasappelschillen in gelegd die vlak voor de botteling uit het vat worden gefilterd.

 

Op een koude dag combineert Wassail (4% alc., 1 liter-flagon) idealiter met een haardvuurtje en een comfortabele zitbank. Wel even in een pannetje opwarmen, tot niet meer dan 70 graden Celsius, anders verdampt de alcohol. Vervolgens uitschenken in een mok of doorzichtig warmtebestendig glas, met een heerlijk 'glüh-gevoel' als gevolg.

 

Cider & Spijs: Prachtig op zichzelf, maar ook mooi bij desserts en appeltaart. En bij herfstige en winterse kost als zuurkool, spek, geroosterde ovengroentes (pastinaak, knolselderij) en worst. 

 

Wintertip: bij 'mince pies', zoete kersthapjes en dé perfecte metgezel van de oliebol! 

 

Traditioneel tijdens kerst gedronken maar met name op Wassailing Day, gevierd in Engeland en Ierland op de "Old Twelvey Night", ofwel 17 januari (nog van voor de introductie van de Gregoriaanse kalender in 1752).

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen