Wintercider Mulled Cider Wassail

TIP voorbij mince pies, zoete kersthapjes en dé oliebol! De Wassail (1 liter / 4% alc.) van Cornish Orchards is een mulled cider uit het Engelse Cornwall waar de traditie van wintercider (die kan je verwarmen) teruggaat naar Keltische tijden.

Aantal: 21

TIP voorbij mince pies, zoete kersthapjes en dé oliebol! De Wassail (1 liter / 4% alc.) van Cornish Orchards is een mulled cider uit het Engelse Cornwall waar de traditie van wintercider (die kan je verwarmen) teruggaat naar Keltische tijden:

Deze wintercider (4-5% alc., 1 liter-flagon), ook wel mulled cider, is gemaakt van de beste ambachtelijke cider uit Cornwall waar honing aan het vat is toegevoegd, en na rijping kruiden als kaneel, kruidnagel, steranijs en pimentbessen. Ook worden er tijdelijk sinaasappelschillen in gelegd die vlak voor de botteling uit het vat worden gefilterd.

Op een koude dag combineert Wassail idealiter met een haardvuurtje en een comfortabele zitbank. Wel even in een pannetje opwarmen, tot niet meer dan 70 graden Celsius, anders verdampt de alcohol. Vervolgens uitschenken in een mok of doorzichtig warmtebestendig glas, met een heerlijk 'glüh-gevoel' als gevolg.

Cider & Spijs: Prachtig op zichzelf, maar ook mooi bij desserts en appeltaart. En bij herfstige en winterse kost als zuurkool, spek, geroosterde overngroentes (pastinaak, knolselderij) en worst. 

Traditioneel óók te drinken op Wassailing Day, gevierd in Engeland en Ierland op de "Old Twelvey Night", ofwel 17 januari (als vóór de introductie van de Gregoriaanse kalender in 1752).

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen