Wintercider Mulled Cider Wassail

De Wassail (1 liter / 4% alc.) van Cornish Orchards is een mulled cider uit het Engelse Cornwall waar de traditie teruggaat naar Keltische tijden.

Aantal: 7

Deze cider (4-5% alc., 1 liter-flagon), ook wel mulled cider genoemd, is gemaakt van de beste ambachtelijke cider uit Cornwall waar honing aan het vat is toegevoegd, en na rijping de kruiden kaneel, kruidnagel, steranijs en pimentbessen. Ook worden er tijdelijk sinaasappelschillen in gelegd die vlak voor de botteling uit het vat worden gefilterd.

Op zich is dit een Wintercider, maar er is een trend om deze ijskoud te drinken in een cocktailglas met ijsblokjes en een schijfje limoen! Erg populair ook onder liefhebbers van mede.

Op een koude dag combineert Wassail idealiter met een haardvuurtje en een comfortabele zitbank. Wel even in een pannetje opwarmen, tot niet meer dan 70 graden Celsius, anders verdampt de alcohol. Vervolgens uitschenken in een mok of doorzichtig warmtebestendig glas, met een heerlijk 'glüh-gevoel' als gevolg.

Cider & Spijs: Prachtig op zichzelf, maar ook mooi bij desserts en appeltaart. En bij herfstige en winterse kost als zuurkool, spek, geroosterde ovengroentes (pastinaak, knolselderij) en worst. 

Traditioneel óók te drinken op Wassailing Day, gevierd in Engeland en Ierland op de "Old Twelvey Night", ofwel 17 januari (als vóór de introductie van de Gregoriaanse kalender in 1752).

Wintertip: bij 'mince pies', zoete kersthapjes en dé perfecte metgezel van de oliebol! 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen