Het destillaat van Cider heet in Engeland Cider Brandy en in Frankrijk calvados, in Oostenrijk duikt het op als Apfelbrand en in Ierland als Apple Brandy.

 

Ciderwinkel is exclusief importeur van: Cider Brandy Company

 

Dit product is officieel aangemerkt als Ark-product door de Engelse tak van Slow Food. Vaste afnemers is Nederland zijn restaurants als Merkelbach in Amsterdam en Eindeloos in Leeuwarden. Mail voor bestellingen van deze destillaten naar [email protected] of bel 06-33774430.
 

*Somerset Five Year Old 42% 0.5 liter (€29,95)

 

Deze appelbrandy heeft nog wat van het fruitige karakter en scherpte van de ciderappel, maar tegelijkertijd is er al wat volwassenheid: een zachte afdronk, en lichte tonen van de houtrijping. Hints van kamperfoelie, appelbloesem en meidoorn. Als lentebloesem in de boomgaard. 

 

*Somerset Shipwreck Single Cask 43% 0.5 liter (€42,95)

 

Op speciale eikenhouten vaten gerijpte ciderbrandy. De vaten zijn opgevist bij de haven van Branscombe in Devon nadat een containerschip in 2007 een flink van de lading verloor, lege Allier eikenhouten vaten bestemd voor de beste wijngaarden van de Kaap, Zuid-Afrika. In de neus is deze Engelse calva wat fruitig, met hints van rook, eikenhout en geroosterde appel.