Jaanihanso Cider Sec

Jaanihanso Sec is net als de Brut eerst wild vergist, en daarna fles geconditioneerd volgens de champagnemethode. Een zuivere cider met een mooie bubbel. Rond een jaar lang gerijpt. (75cl / 8% alc.)

Lees meer...
Aantal: 14

Deze droge Jaanihanso Sec Méthode Traditionelle (8% alc.) heeft in de neus een klein 'fruitje', en in de afdronk wat mineraliteit.  

Won brons op de Glintcap in Michigan in april 2017.





De appels haalt de cidermaker van Jaanihanso uit Zuid-Estland waar zich veel oude boomgaarden bevinden met speciale ciderappels. Voor het ciderproces wordt de methode gebruikt die bekend is in de Franse champagnestreek en die lijkt op het Spaanse proces voor het maken van een cavawijn. Het verschil is dat de maker gebruik maakt van speciale, natuurlijke cidergisten. Voor de eerste fermentatie zijn dit natuurlijke gisten. De nagisting op fles duurt vervolgens minstens 6 maanden tot anderhalf jaar.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen