Jaanihanso Cider Sec

Brons op de Glintcap in de VS, beste droge Europese cider. Een juweeltje op cidergebied uit een land waar je het niet van verwacht: Estland. Prachtige droge mousserende 'siider'.

Lees meer...
Aantal: 11

Een cider die droog is, houdt altijd nog een klein 'fruitje' over in de afdronk, maar bij de Jaanihanso Sec Méthode Traditionelle (8% alc.) is die absoluut verre van zoet. Er is eerder een minerale kant in te bespeuren, bij een strafheid die ook weer soepel wordt. Een ultiem aperitief waarvoor je minder betaalt dan een champagne van 35 euro die vergelijkbaar is (we noemen geen namen). Won brons op de Glintcap in Michigan in april 2017.

De appels haalt de cidermaker van Jaanihanso uit Zuid-Estland waar zich veel oude boomgaarden bevinden met speciale ciderappels. Voor het ciderproces wordt de methode gebruikt die bekend is in de Franse champagnestreek en die lijkt op het Spaanse proces voor het maken van een cavawijn. Het verschil is dat de maker gebruik maakt van speciale, natuurlijke cidergisten. Voor de eerste fermentatie zijn dit natuurlijke gisten. De nagisting op fles duurt vervolgens minstens 6 maanden.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen