Dunkertons Organic Cider

Min: €0 Max: €10

Het ciderhuis Dunkertons in Herefordshire en Warwickshire staat bekend om hun conservatieve methodiek. Hier wordt absoluut niet gerotzooid met appels, en zijn nieuwerwetse appels niet welkom. Geen handappels zoals Elstar of de Goudreinet (Schone van Boskoop) die voor appelsap zijn, maar de echte astringente ciderappels belanden in Dunkertons Cider.

Dunkertons Original Cider Shed


In de ciderie wordt niet gewerkt met chemische stoffen. De appels worden na de pluk geselecteerd, gewassen, vermalen en geperst. Niet meer, niet minder. Zuiver tot op het klokhuis. 100% natuurcider.

De pulp die na het persen overblijft wordt gevoerd aan vee, waardoor er nauwelijks verspilling is. Het cidersap gaat na het persen met gemengde gisten op vaten, waarna de magie ontstaat: de fermentatie. Deze is tussen februari en mei klaar, afhankelijk van de wintertemperatuur en de gewenste smaak. Nu zijn er meer van, maar in het begin waren er slechts twee eikenhouten vaten bij de familie Dunkertons, met de naam Adam en Eva. Daarin werd en wordt de vergiste cider gemengd, wat zorgt voor het heerlijke resultaat van deze 'verboden vruchten'.