Dunkertons Perry

Deze mousserende perry (perencider)is gemaakt van oerperen, echte 'perry-pears', die speciaal voor deze Engelse poiré worden gekweekt en de perencider een wijnachtig karakter geven.

Aantal: 3

Deze mousserende perry (500ml - 7,5% alc.) is gemaakt van oerperen. Geplukt van een boomgaard in Herefordshire met oude hoogstambomen waarvan eenderde 250-300 jaar oud is. De smaakbeleving van dit goedje is dus hetzelfde als rond 1700. Omdat perry pears vrij gewild zijn en grillig in de groei, komt het van tijd tot tijd voor dat deze perencider uitverkocht is. 


Dunkertons Perry geurt innemend bloemig. Mag licht gekoeld worden geserveerd. Heerlijk verfrissend als aperitief maar ook uitmuntend bij hoofdmaaltijden met schaaldieren, vis en zeevruchten. Gold Award op CAMRA National Show mei 2013. Herefordshire staat bekend als een Engels graafschap met de beste peren voor perry en perencider.


Prachtig hoe Pieter Nijdam hierover schreef in oktober 2015:

 Ellen Dekkers 27-08-2015 10:17

"Je proeft een oer-perensmaak en ruikt iets verrukkelijks. Alsof je in een bloeiende perengaard staat. De cider is verfrissend, licht-mousserend en niet zo zoet. Een leuk aperitief maar ook spannend bij schaal- en schelpdieren." (Delicious september 2015)


5 sterren op basis van 1 beoordelingen