Nohoval Apple Oak Wine

Nohoval Apple Oak Wine (15% alc.) is een blend van de ciderappels Dabinett en Michelin, minstens 12 maanden gerijpt op Frans eiken uit Bourgondië. Warme vanilletonen bij een sherry-whiskey-kantje, hints van ceder en rook.

Nohoval Apple Oak Wine (15% alc.) is een blend van de ciderappels Dabinett en Michelin, minstens 12 maanden gerijpt op Frans eiken uit Bourgondië. Warme vanilletonen bij een sherry-whiskey-kantje, hints van ceder en rook.

 

De boomgaarden met speciale ciderrassen staan in de valleien van County Laois. Een eigen gezochte gist wordt toegevoegd om de astringente en tannine rijke kanten van de cidersappen te benadrukken. Als de wijn klaar is wordt deze minstens 12 maanden nagerijpt op eikenhouten vaten waar eerder Bourgogne wijn in huisde.

 

Deze alchemie riekt naar een droge, zachte sherry. Past geweldig bij oude kaas of is excellent op zichzelf als aperitif of digestief, afhankelijk van de combi of het moment.

 

Blijft geopend wel een maand goed, gesloten kan deze jarenlang rijpen naar volwassenheid. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen