Doggerland Cider Box

Zes topsoorten op 33cl en 75cl van Doggerland Craft Cider. De twee speciale edities op 75cl (oplage: paar honderd flessen) Wilderwoud (natuurcider met biologische zwarte bessen van de Eikemaheert) en Peerie (van peer;-) Alle circa 6,8% alc.

Lees meer...

Vier topsoorten van Doggerland Craft Cider: vier flessen Gronings appelgoud op 33cl (alle circa 6,5% alc.) én de twee speciale edities op wijnfles-formaat (75cl). 

 

* Wilderwoud "Blackcurrant Barrel Aged Cider", een natuurcider van hoogstamappels met een percentage biologische zwarte bessen van de Eikemaheert in Loppersum (150 gram per liter cider) wat een vineus karakter geeft aan deze frisse, sappige, wilder vergiste cider die op houten vat heeft gerijpt. Daardoor zijn er wat hints van aarde (na een zomerse regenbui) en bosgrond in te bespeuren. (75cl/ 7% alc.)

 

* Peerie "Perry", een Groningse interpretatie van een poiré. Bloemig in aroma, licht kruidig met een afdronk van rijp fruit. Deze 'terroir' cider uit het Groningse Westerbroek is behalve van peer ook gemaakt van hoogstamappels en wat kweepeer. "Geoogst met de dorpelingen op een zonnige herfstdag in oktober (2020). Zoeken in het gras, schudden aan de bomen, klimmen naar de top", aldus de makers. (75cl / 7% alc.)  

 

En verder:

 

* Ad Hop (330ml / 7,4% alc.) is een gedryhopte cider; na de fermentatie zijn verschillende hopbloemen toegevoegd. Enige Nederlandse prijswinnaar tijdens de International Cider Challenge 2020.

 

* Flierefluiter (330ml / 6,7% alc.) is een aangenaam, zachte cider waar tijdelijk vlierbloemen in hebben meegerijpt die dus een bloemig aroma opleveren, maar er is ook een lekker botertje en vanille in te ontdekken.

 

* Wildebras (330ml / 7,1% alc.) is spontaan vergist met Gronings appelgoud. Meer niet. Zuiver, puur, wild en rauw.

 

* Brombeer (33cl / 6,5% alc.) gedraagt zich als een natuurwijn en ook een beetje als een sour, misschien zelfs richting een niet te zoete kriek. In ieder geval qua kleur vanwege de blauwe bessen en bramen die mee rijpten met de frisse zomerappels. Cheers!

 

 

 

 

Doggerland Craft Cider bestaat uit een groep jonge cidermakers die ongewenste en overtollige (maar daarvan alleen de beste) appels in de regio Groningen en Drenthe tijdens oogsttijd inzamelen en daar cider van maken. "Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad. Kortom een cider die je op je grondvesten doet trillen.", aldus het ciderhuis in Haren. 

Vincent 16-05-2018 09:46

Heerlijke ciders met allebei een bijzondere smaak. Ben normaal niet een echte ciderdrinker, maar deze gingen er goed in!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen