Doggerland Cider Box

Nieuwe oogst! Vier topsoorten van Doggerland Craft Cider: vier flessen Gronings appelgoud op 33cl (alle circa 6,5% alc.). Inclusief de nieuwste telg Brombeer. Cheers!

Lees meer...
Aantal: 2

Nieuwe oogst! Vier topsoorten van Doggerland Craft Cider: vier flessen Gronings appelgoud op 33cl (alle circa 6,5% alc.). Inclusief de nieuwste telg Brombeer. Cheers!

 

Dit speciaalciderpakket bestaat uit:

 

Ad Hop (330ml / 7,4% alc.) is een gedryhopte cider; na de fermentatie zijn verschillende hopbloemen toegevoegd. Enige Nederlandse prijswinnaar tijdens de International Cider Challenge 2020.

 

Flierefluiter (330ml / 6,7% alc.) is een aangenaam, zachte cider waar tijdelijk vlierbloemen in hebben meegerijpt die dus een bloemig aroma opleveren, maar er is ook een lekker botertje en vanille in te ontdekken.

 

Wildebras (330ml / 7,1% alc.) is spontaan vergist met Gronings appelgoud. Meer niet. Zuiver, puur, wild en rauw.

 

Brombeer (33cl / 6,5% alc.) gedraagt zich als een natuurwijn en ook een beetje als een sour, misschien zelfs richting een niet te zoete kriek. In ieder geval qua kleur vanwege de blauwe bessen en bramen die mee rijpten met de frisse zomerappels. Cheers!

 

 

 

 

Doggerland Craft Cider bestaat uit een groep jonge cidermakers die ongewenste en overtollige (maar daarvan alleen de beste) appels in de regio Groningen en Drenthe tijdens oogsttijd inzamelen en daar cider van maken. "Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad. Kortom een cider die je op je grondvesten doet trillen.", aldus het ciderhuis in Haren. 

Vincent 16-05-2018 09:46

Heerlijke ciders met allebei een bijzondere smaak. Ben normaal niet een echte ciderdrinker, maar deze gingen er goed in!


5 sterren op basis van 1 beoordelingen