Doggerland Craft Speciaalciderpakket

Vier topsoorten van Doggerland Craft Cider: drie flessen Gronings appelgoud op 33cl plus een zeer speciale editie op 75cl die op met druiven op eik is gerijpt (8,1% alc.)

Lees meer...
Aantal: 5

Doggerland Craft Cider bestaat uit een groep jonge cidermakers die ongewenste en overtollige (maar daarvan alleen de beste) appels in de regio Groningen en Drenthe tijdens oogsttijd inzamelen en daar cider van maken. "Van Lauwerszee tot Dollard tou, van Drenthe tot aan 't Wad. Kortom een cider die je op je grondvesten doet trillen.", aldus het ciderhuis in Haren. 

Door middel van apple funding kan iedereen zijn eigen vergeten en verlaten appels inleveren. 

Dit speciaalciderpakket bestaat uit:

Papa Bo's (330ml / 6,8% alc.) is een cider die zes maanden heeft gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, wat zorgt voor een balans van friszure appels, een beetje vanille en het barrel aged-bourbon-gevoel (volgens de makers: die je meevoeren naar countryside USA).

Gembergloed (330ml / 7,3% alc.) is een frisse, licht mousserende cider met warme tonen van verse gember. De vergisting met gember zorgt voor een verfrissende balans. 

Ad Hop (330ml / 7,4% alc.) is een gedryhopte cider; na de fermentatie zijn verschillende hopbloemen toegevoegd.

En verder de Doggerland special op 75cl met de naam Droefke, refererend aan de laag cabernet sauvignon-druiven in eikenhouten vat waarop de cider 252 dagen heeft gerijpt. Deze oplage bestaat uit 201 flessen.

 

Vincent 16-05-2018 09:46

Heerlijke ciders met allebei een bijzondere smaak. Ben normaal niet een echte ciderdrinker, maar deze gingen er goed in!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen