Domaine Johanna Cecillon Nantosuelta

Nantosuelta is een droge Bretonse cider (75cl / 6% alc.), heeft een prachtige amberkleur en fijne bubbels bij een aroma van witte bloemen en rijpe appels. Een grote smaak, met een lange afdronk.

Lees meer...
Aantal: 11

Nantosuelta betekent in het Keltisch "Vallei van de Zon" en is een van de godinnen van Keltische bronnen. 

 

In de cider is het terroir aanwezig van de biologische boomgaarden die op een heuvelrug liggen met een bodem die bestaat uit een dun laagje humus en graniet. Het levert zoete en bitterzoete appels op, een andere boomgaard van Domaine Johanna Cecillon ligt aan de voet van de heuvels in diepere aarde met helling op het zuiden. Er worden geen pesticiden of insecticiden gebruikt. Eigen bijenvolkeren zwermen in het voorjaar door de bloesemregen van de appelbomen.

 

De appels worden handmatig geoogst van oktober tot december. De vruchten werden bewaard in zakken onder beschutting voor een betere rijping. De fermentatie vindt na een tijdje plaats in tanks en wordt vervolgens gemengd met natuurlijke gisten in eikenhouten vaten.

 

De cider wordt eind mei gebotteld zonder toegevoegd zwavel sulfiet, en ongepasteuriseerd. Dan vindt er een tweede gisting plaats in de flessen. De aanwezige wilde gisten zorgen voor de mooie mousse van de cider, soms veroorzaken ze wat troebelheid in de fles. Puur natuur noemen we dat.

 

De Nantosuelta is een halfdroge cider met fijne bubbels en een complexe neus van witte bloemen, met met elegante aroma's van gekonfijt fruit, vanille en karamel.

 

Culinaire suggesties – Past fantastisch bij foie gras, kaas, appeltaart en rijke desserts.

 


Koel voor het serveren af ​​op 8°C.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen