Astarbe By Hur

Deze Sidra Espumosa (75cl / 7,5% alc.) is gemaakt volgens de méthode traditionelle, en heeft een tweede vergisting van 12 maanden op de fles meegemaakt. Frisdroge, zeer zuivere, bijna Cava-achtige cider, gemaakt door de 15de (!) generatie.

Lees meer...
Aantal: 8

Deze sagardoa (Baskisch voor cider) wordt op topniveau ingezet als champagne. Uitstekend aperitief of als begeleider van verfijnde cuisine. Het lagere alcoholgehalte van 7,5% maakt deze drank ideaal voor hors d'oeuvres. Won een Pomme d'Or op de Apfelweinmesse in Frankfurt in 2016 en vele meer sindsdien...

Maar, in het ciderhuis van Astarbe, waarin ook wordt gekookt, staat deze aanbevolen voor zoutige hapjes en zeevruchten. Bij van alles uit de zee, met name bij omelet met kabeljauw die zij volgens velen als beste van de wereld maken.  

Astarbe ByHur is gemaakt van drie soorten ciderappels die zorgen voor een perfecte balans tussen zuren en een sensatie van tannines.

De geschiedenis van het familiebedrijf Astarbe gaat minstens 450 jaar terug, maar de exacte leeftijd van het ciderhuis Mendiola is in nevelen gehuld. De oeroude sagardotegia (cidrerie) ligt aan de Camino Real, in Astigarraga, het hart van 'ciderland'. Alle ciders van het huis hebben een zuivere, kraakheldere toon.

Extra info van de maker:

The cider rests and ages in casks on lees for two
months before it is ready to be drunk, straight from
the barrel in the traditional ‘txotx’ ritual. The cider is
bottled, unfiltered, in June.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen