Astarbe Sidra Natural

Ongefilterde oercider (75cl / 6,5% alc.) van het eeuwenoude ciderhuis Astarbe in Baskenland dat sinds 1563 natuurcider maakt. Op nog precies dezelfde wijze als toen. Licht troebel, frisgroen van smaak. Puur.

Lees meer...
Aantal: 23

Deze sidra (cider) is deels onfilterd, heeft een licht ziltige, frisgroene smaak en een droge afdronk. Het geeft je de kleine, typische tinteling, de zogeheten txinparta. Net als andere sidra wordt ook deze hoog boven een breed glas uitegschonken, volgens de makers vanaf een hoogte van 30 centimeter. 

 

De oercider van Astarbe kent traditioneel geen gisting op de fles, en bevatten hoogstens een klein beetje koolzuur. De bedoeling is om de ciders in een breed glas te schenken vanaf boven het hoofd.

 

Serveren op een temperatuur van 10 tot 13 graden.



Cider&Spijs-tip: Baskische gerechten (Marmitako), schapenkaas (manchego), ham (jamon serrano), stevige salades, pintxos

Info van de maker:

The cider rests and ages in casks on lees for two
months before it is ready to be drunk, straight from
the barrel in the traditional ‘txotx’ ritual. The cider is
bottled, unfiltered, in June.


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen