Burrow Hill Ice Cider

De ciderappel in meest intense vorm, de aromatische essentie ontmaskerd (11,5% alc.); overrijpe, fruitige herfsttonen en tegelijkertijd lentebloesem . Bekend als geweldig digestief, hoewel er pommeliers zijn die deze inzetten als verwarmend aperitief.

Lees meer...

De ciderappel in meest intense vorm, de aromatische essentie ontmaskerd (11,5% alc.). Overrijpe, fruitige herfsttonen en tegelijkertijd lentebloesem . Bekend als geweldig digestief, hoewel er zijn sommeliers -beter gezegd: pommeliers-die deze inzetten als aperitief. Als een dessertwijn of port.

Recensie door Niek Beute van Vinoniek:

 

                 

Deze 'cider on steroids' kwam tot stand door bevriezing van het cidersap en vervolgens het ijs (water) te verwijderen. Daarna wordt het restant gerijpt tot ijscider. Qua smaak is het cider in het kwadraat, intens en complexe, voor bij mooie gerechten of een kaasplank, of gewoon als aperitief.

Smaaknotitie: "Zonder kraag, aroma van zoete appels, kruidig, taart. Smaken zijn enorm fruitig, en veel appel complexiteit, stevig zoet, zacht/smooth, fruitzuurtje, licht stroperig, hout, sherry, wat droog in de afdronk, maar verder gewoon super."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen