Kingston Black Appelport

In de aanbieding :-) Kingston Black Apple Aperitif (18% alc.) van het Somersetse ciderhuis Burrow Hill is een appelport die nog het meest lijkt op een Tawny Port, of op een Pineau des Charentes.

Aantal: 12

De Kingston Black Appelport van 18% alc. uit het Engelse Somerset bestaat uit een mélange van geperst appelsap (ofwel must) en een jonge cider brandy (calvados), en wordt op houten vaten gelagerd. De minimale lagertijd is 14 maanden.

Dit appelgoud dat in Frankrijk bekend staat als pommeau en in Engeland als apple aperitif heeft een prachtige body; de fruitigheid van de oude ciderappelrassen met hun oorspronkelijk, bitterzoet karakter is aanwezig, als ook de sherry-achtige houttonen door de uit Spanje geïmporteerde vaten. Voor wie van houttonen houdt, van een licht sherry-whisky-achtig kantje, en niet te zoet.

Apple Aperitif rijpt enkel op vat en niet op fles. 

Bewaaradvies: staand of liggend bewaren. Ongeopend twee tot drie jaar houdbaar, na openen binnen drie tot vier maanden consumeren.

Serveren op 10 tot 12 graden Celsius

Cider&Spijs-tip: voorgerechten met paté, foie gras, nagerechten met chocolade, of juist na de maaltijd als licht digestief, ook al heet het apple aperitif. Prachtig bij een stukje oude cheddar die net als deze drank uit hetzelfde gebied komt.

Kingston Black bevat behalve de appelsoorten geen enkele toevoeging, dus ook geen suiker. In tegenstelling: Gewone appellikeuren bestaan voor minstens 30% aan suiker.

* Favoriet van de culinair schrijver en kok Hugh Fearnley-Whittingstall.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen