Burrow Hill Somerset Pomona Ciderport Pommeau

Een Engelse pommeau uit Somerset, waarbij appels en hun cider brandy worden geblend en daarna twee jaar op eikenhout rijpen. Heerlijk bij kaas of na het eten. (500ml / 20% alc.)

Lees meer...
Aantal: 8

Deze ciderport van 20% alc. lijkt op de Franse pommeau, maar wordt gemaakt in het Engelse Somerset en is iets minder zoet. Pomona bestaat uit een mooie mélange van het sap van vintage ciderappels en een jonge cider brandy. Vervolgens minimaal 24 maanden op houten vaten gelagerd. Het resultaat is een complexe, nootachtige, toffee-beladen (maar niet te zoete) verrukking. Hints van rijpe appels, kamperfoelie en een vleugje amandel.

 

Soms wordt dit een appellikeur genoemd, maar dat klopt niet. Er is geen suiker aan toegevoegd in tegenstelling tot een likeur. Het is eerder een port- of sherryproces.

 

Foodparing? Deze appelport drinkt heerlijk zo, maar heb je het over een kaasplankje dan is dit een grote winnaar in de combinatie. Er bestaat geen wijn of port die bij alle kaassoorten past; deze Somerset Pomona is een positieve uitzondering, die mooi combineert met een blauwader en net zo goed bij een Hollands blokje of een witschimmel.

 

 

Blijft geopend een paar maanden houdbaar. Serveren op 16 graden Celsius. 

Ongeopend 6 jaar houdbaar.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen