Pomona Ciderport

Deze ciderport of pommeau (20% alc.) is een digestief dat behalve op zichzelf ook goed is in te zetten bij een kaasplank of eventueel dessert. Mooie volle fruitige appelport.

Lees meer...
Aantal: 36

Deze ciderport lijkt op de Franse pommeau, maar wordt minstens zo lang al gemaakt in het Engelse Somerset. Pomona bestaat uit een mooie mélange van het sap van vintage ciderappels en een jonge cider brandy, en wordt minimaal 24 maanden op houten vaten gelagerd, langer dan de Kingston Black.

Door het gebruik van andere appelrassen is de smaak echter fruitiger, ronder en voller, en toch iets hoger alcoholisch.

Wie van iets scherper, misschien droger houdt en meer houttonen in de smaak wil, kan misschien beter de Kingston Black kiezen. Beide soorten doen het goed bij kaas en chocolade. De Pomona, die in het beroemde restaurant Noma in Denemarken op de kaart staat, houdt ook stand bij sterke kaas als stilton. De Pomona is volgens diverse afnemers onder wie enkele filiaalhouders van wijnhandel Henri Bloem de enige 'port' die met álle kazen kan worden gecombineerd! 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen