Duclos-Fougeray Pommeau de Normandie

Mooie harmonie tussen een cider en calvados, is deze Pommeau de Normandie van Duclos-Fougeray (70cl / 17,5% alc.). Inzetbaar als een portachtige. Heeft 3-5 jaar op eikenhouten vat gerijpt.

Lees meer...
Aantal: 8

Zachte pommeau van familiedomein Duclos-Fougeray in de Pays de Bras.

Duclos-Fougeray staat bekend om de superieure calvados die ze maken. Een jonge versie wordt gebruikt om samen met vers sap van ciderappels (appelmost) rustig een blend aan te gaan en daarna minstens 3 jaar na te rijpen op eikenhouten vaten van 225 liter.

 

Vaak rijpt de pommeau zelfs 5 jaar om zo de mooie balans te creëren die de drank inzetbaar maakt voor een combinatie met paté, rijpe kazen, chocola en tarte tatin. Maar denk in het laatste geval ook 'hartig', zoals aan een tarte tatin van sjalotjes en geitenkaas. Er zijn toprestaurants die pommeau gebruiken voor sauzen in combinatie met bijvoorbeeld coquilles! 

 

Ook op zichzelf is het een heerlijk drankje in plaats van een port, sherry of Madeira. Blijft een paar weken goed na opening. Indien gedronken als aperitief, licht koelen.

 

PS eerder hadden we even de volgende pommeau (zie foto 2):

>>

Tijdelijk de zeer vergelijkbare pommeau van Maison Périgault. Het landgoed van de familie Périgault ligt middenin het hart van het Gouffern-woud aan de rand van de Orne, Pays d'Auge. Ze gebruiken uitsluitend fruit van eigen boomgaarden en het gehele terrein is sinds 2015 biologisch gecertificeerd.

 

Mail apart even mocht u deze willen bestellen, [email protected] 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen