Ponte da Boga Capricho de Merenzao

Capricho de Merenzao 2017 is een rode wijn uit de Galicische regio Ribeira Sacra, met frisse aroma's van rijp rood en zwart fruit zoals kersen. Bijna een jaar gerijpt op Franse eiken. (75cl / 14% alc.) ~Goud van Decanter 2021

Lees meer...
Aantal: 1

De wijnmakerij Ponte da Boga - D.O. Ribeira Sacra - ligt diep genesteld in Galicië, in de regio Ribeira Sacra aan de oevers van de rivier Sil, op steile terrasvormige hellingen. 

 

In de oogsttijd dalen plukkers er af alsof ze op pelgrimstocht zijn om te helpen het fruit te oogsten op de steile en smalle terrassen. Wat de prijs van de wijn niet zal dempen, maar het is de moeite meer dan waard bij deze wijnstokken waarvan de meeste meer dan 100 jaar oud zijn. In dit geval van de zeldzame Merenzao druif. Gekoeld door de Atlantische wind en gevoed door het Spaanse zonlicht ontstaan hier alleen topwijnen.


Proces: Druiven worden ontsteeld en gekneusd, fermentatie gedurende ongeveer 10 dagen met zacht pompen, gevolgd door een maceratie gedurende 8 tot 10 dagen. Na de malolactische gisting rijpt de wijn gedurende 10 maanden in Frans eiken.

Capricho de Merenzao 2017 (75cl / 14% alc.) kreeg in 2021 Gold (95 punten) van Decanter.

 

Decanteren en serveren op ongeveer 15ºCelsius.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen