Nederlands Mooiste Proef Cider Pakket

Nederlands geproduceerde cider is sterk in opkomst. In dit pakket en selectie van enkele mooiste van 2022. Drie flessen van 75cl van de ciderhuizen Elegast Cider (Utrecht), Lightship Cider (Rotterdam) en Doggerland Craft Cider (Groningen).

Lees meer...
Aantal: 8

Van links naar rechts:

 

1. Elegast Between a Pear and a Hard Place (75cl / 7% alc.) is een wild vergiste Pear Cider gemaakt van hand- en stoofperen, vergist in een 800 liter grote antieke aardewerken Gres pot. De pot verleent een bijzonder mineralig karakter aan deze pear cider. Won in 2022 zilver tijdens SISGA Awards for the best International Gala Ciders - La Sidra, in Spanje, Asturië. 

 

2. Captain Penguin – Lightship cider (75cl / 6,6% alc.) is een funky cider van een blend van appels en pruimen met houtlagering. Heeft een fruitig aroma met frisse zuren en veel karakter van de wilde gisten, aldus de makers die in november 2022 goud in de wacht sleepten tijdens de Nordic International Cider Awards in Noorwegen.

 

3. Doggerland Craft Cider Droefke (75cl / 9,2% alc.): "Zonder liefde geen verdriet, en zonder verdriet geen liefde. Vergeten lokale appels verbonden met de koningin van de wijn: De Druif." Droefke is een moderne cider-hybride en gemaakt van cidersappen plus cabernet sauvignon, pinot noir en kers. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen