Deze vind je bijna nergens in Nederland, of zelfs in Europa, de eerste al......de Cidre Gamay van Chien Bleu uit Zwitserland. Onze selectie voor de feestdagen van 2025. Cheers!
Beschrijvingen van de vijf flessen, van links naar rechts:
* Chien Bleu Cidre Gamay (75cl / 8,5% alc.); cider van de biologische appelboomgaard van Thurgau, Zwitserland. Spontane cofermentatie met Gamay-druiven.
* Lindheim Ølkompani Impure Rouge (75cl / 7% alc.); Noorse cider met mout, gerijpt in eikenhouten vaten met wilde gist, gevolgd door vier maanden rijping op frambozen en Schaarbeek-kersen.
* Cold Hand Winery Vinter (75cl / 9,6% alc.); het sap voor deze cider fermenteerde buiten tijdens een koude winter, waardoor de vergisting langzaam verliep en er erg veel appelaroma in bleef hangen. De cider heeft 10 maanden op fles gerijpt, alvorens te degorgeren.
* Domaine Johanna Cecillon, Cidre Divona (75cl / 6,5% alc.). Gemaakt naar de regels van natuurwijn. Beetje funky, beetje wilde gist 'in de neus', kort na openen, maar aangenaam, fruitig en mooi droog in afdronk.
* Ontdek het appel-universum! Slechts een kleine oplage van de honing-gouden Cidronautes werden gecreëerd door oude Tsjechische appelrassen te combineren met die uit Bretagne. Vintage uit 2018 (75cl / 6,3% alc.)