Oliver's The Next Big Thing Keeved Cider 2022

Een krachtige cider gemaakt via de 'keeving' methode. (75cl / 4% alc). Ongelooflijk hoge rating voor cider op Untappd. Terecht.

Lees meer...

Een krachtige, fruitige cider gemaakt via de 'keeving' methode. (75cl / 4% alc). Ongelooflijk hoge rating voor cider op Untappd. (en dat zegt niet altijd wat, er zijn ciders die lage 'raten', maar deze keer is het terecht!)

 

Met de techniek van keeving hou je relatief meer fruitsuikers van de wild vergiste ciderappels over, maar ook meer smaak, en de fruitige kant wordt prachtig in balans gehouden met de aanwezige tannines. Vandaar de subtitel 'Rich and Bittersweet'.

 

Deze gekeevde cider rust op de schouders van mooi volwassen bomen (minstens 30 jaar) in begraasde boomgaarden in Herefordshire. Cidermaker Tom Oliver vertrouwt op dit fruit voor zijn techniek van keeven om potentieel natuurlijk zoete ciders te krijgen. Ciderappels als Sheep's Nose, Yarlington Mill, Michelin en Dabinett zijn sleutelwoorden. Die een rijkdom geven aan appelsuikers én een tannineruggengraat, met net genoeg zuurgraad om een fruitige smaak over te houden die soms neigt naar icecider. Maar het mondgevoel is heerlijk zuiver, en je wilt meer.....Let op: wees 18+...anders geniet je hier toch niet van hahaha

0 sterren op basis van 0 beoordelingen