Mooi feestelijk cider-bubbel-pakket. Al deze vijf fris-droge ciders zijn op groot champagneflesformaat (75cl) hebben de 'méthode traditionelle' ondergaan, dus op dezelfde wijze als bij champagne. Cheers!
Met de volgende samenstelling van links naar rechts:
* Aanzienlijk mooi droog is deze Extra Brut vintage cider uit 2018! van Kliment Cidre (75cl / 7,4% alc.) Het doet even denken aan een droge Spaanse cider, maar dan goed mousserend en stevig, met een goede balans tussen droog, fruit en zuur.
* De Sidra Espumosa (75cl / 7,5% alc.) ByHur is gemaakt volgens de méthode traditionelle, en heeft een tweede vergisting van 12 maanden op de fles meegemaakt. Frisdroge, zeer zuivere, bijna Cava-achtige cider, gemaakt door de 15de (!) generatie in deze regio bij San Sebastian.
* Krachtige droge Engelse cider (75cl / 8% alc.) die op fles is vergist na de eerste wilde gisting. Met kenmerken van hout, rokerigheid en daarbij een appelfrisheid met stevige tannines. Minstens in te zetten als champagne.
* Dan van Domaine Duclos-Fougeray, de Denise La Bonne Poiré; een natuurzuivere perencider (5,5% alc. / 75cl) uit Pays de Bras. Fruitig aroma maar droog in de (af-)dronk, met een klein beetje funk en een straf bubbeltje.
* Tenslotte de veel bestelde Jaanihanso Brut; pure ambacht uit Estland. Wild gegist, fles geconditioneerd volgens de champagnemethode. Een droge cider met een langdurige mooie bubbel. 18 maanden gerijpt (75cl / 8,5% alc.).