Cider Voorjaar Pakket

Mooie kleuren voor het voorjaar bij dit pakket met zestal toegankelijke ciders. Verjaardag? Moederdag? Vaderdag? Verrasontbijt? Geschikt! :-)

Lees meer...
Aantal: 6

In dit pakket zit voor íedereen wat lekkers. Cheers!

 

De Franse rosécider in dit pakket is van één soort appelras gemaakt dat de typische rosachtige kleur oplevert. Er zit ook een perencider (perry) in die een wijnachtig karakter heeft, en een droge, licht mousserende rabarbercider, bio gecertificeerd.

Ciders moeten volgens traditionalisten voor 100% uit (speciale) appelrassen bestaan, en gelukkig zijn die er ook. Maar al eeuwenlang -niet altijd bekend- wordt er een paar procent fruit aan toegevoegd. Om het nóg spannender te maken.

 

Omdat er ander fruit in de buurt is (in Engeland bijvoorbeeld wordt veel gebruik gemaakt van hedgerow fruit, afkomstig van die leuke lage Engelse haagjes langs kleine weggetjes met braam, zwarte bes of framboos; deze ciders heten Blush).

 

Of natuurlijk omdat de cider er nóg beter van wordt. Je ziet het niet bij wijn gebeuren omdat een wijndruif zo dominant is, maar een ciderappel verdraagt gemakkelijk wat anders.  

 

Het pakket (alcoholpercentages circa 5-6 %) bestaat van links naar rechts uit:

 

1. Aspall Perronelle's Blush (500 ml/ 4%alc.). Aantrekkelijke appel- en braamcombinatie met een goede balans en een fruitige, maar niet té zoete afdronk.

 

2. Frisse Rabarbercider uit Estland van Jaanihanso, zie Rheum Naturel.

 

3. Compass Rose uit Noorwegen, deze cider is gemaakt van voornamelijk Noorse appels en verder zwarte bessen en een vleugje limoen. De medium droge cider heeft een wijnachtig karakter die doet denken aan sangría, maar wel op de goede manier. (44cl / 4,7% al

 

4. Denise L'Amoureuse (75cl / 4,5% alc.) van de Franse cidrerie Duclos-Fougeray is een zachte, licht-mousserende cider uit Normandië. Prachtig in balans qua fruit en frisheid. Mooi als apéro. Santé!

 

5.Severn Perry van speciale 'perry-peren. Echte ciderperen zijn bewerkelijk, maar als het lukt ontstaat er een prachtdrank die meestal wat bloemigs, aards en friszuur heeft en niet te zoet wordt zoals deze (33cl / 5,4% alc.).

 

6. Dunkertons Dabinett, de nieuwste telg van het Engelse ciderhuis Dunkertons. Aromatisch en wild gegist, past goed bij een (Ploughman's) lunch en kaasplank.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen