Met de smaak van het Wild Festival Groningen nog achter de kiezen, een mooie selectie van makers die de afgelopen jaren deelnamen. Om de smaak van Wild, Sour, Cider en Hybrides vaste houden!
Beschrijvingen van de vijf flessen, van links naar rechts:
* De Markens Grøde (75cl / 7% alc.) van het Noorse Lindheim Ølkompani is een wild ale aangepakt door cidermaker Ingeborg en haar man die het basisbier brouwde voordat het spontaan vergistte op wijnvaten. Het fruit dat erbij kwam, is uit eigen gaard; zoete kersen, zure kersen (Schaerbeek), zwarte bessen en een beetje aardbei. Deze coolship kwam uit in 2021 en is nu op dronk.
* De Aria (75cl / 6,5% alc.) van het Zwitserse Chien Bleu is opgelegd door ons op keldertemperatuur, extra lang gerijpt over de officieuze datum van 2025. Soms een risico, maar deze extra rijping deed deze blend (40%) van vlierbloesembier uit 2021 en 40% saison met met moscato pomace. De rest, 20%, bestaat uit een rieslin-saison. Totale oplage: 650 flessen.
* Vervolgens een fles Grondslag (37.5cl / 6,1% alc.) van brouwerij Nevel. Zo smaken houtgerijpte bieren van nature. Dit is een blend van de beste houten vaten, 40 maanden gerijpt.
* Een mooie dorstlesser tussen de bieren is de 100% natuurcider Extra Brut 2018 van het Tsjechische Kliment Cidre (75cl / 7,4% alc.) Het doet ergens denken aan een droge Spaanse cider, maar is minder zuur, sprankelend en voller van smaak. Prettig in balans.
* Ten slotte de Aprichillant (75cl / 7,9% alc.) van het Deense Aeblerov is een echte graff, een samenspel in fermenten van bier en cider. Deze is gemaakt van Kioto abrikozen, wilde Deense cider en bier van Oud Beersel. "Alsof een oranjewijn, een pet nat en een lambiek een super fruitig liefdeskind hebben gekregen".