Workshops & Proeverijen

 

*SINDS 2009*

 

Ciderwinkel komt naar elke locatie om een ciderproeverij of cursus te geven, voor particulieren en bedrijven. Aanmelden kan vanaf 10 personen. Vanaf 2024 kan dit helaas weinig in het weekend, maar doordeweeks is het meestal mogelijk, ook vrijdagavond.

 

         

         Hierboven een deel van het team van Doggerland Craft Cider bezig met een cursus van de 

         Ciderman in 2016, nu zijn ze zelf succesvolle, professionele cidermakers

               

 

*PROEVERIJEN*

 

Vanaf €17,50 p.p. voor een ciderproeverij op locatie, exclusief reiskosten. Een proeverij duurt 1 tot 2 uur. Dit kan gecombineerd worden met een uitgebreide, bijpassende catering door Tuincafé Bertje Jens die culinair smakelijk weet te combineren, vanaf €39,50 inclusief proeverij.

De ciderproeverij is doorgaans een 'Tour de Cidre' waarbij we alle bekende ciderlanden 'aandoen'.

Let op: indien we zelf een locatie moeten regelen komen hier extra huurkosten bij (in overleg).

 

 

*CURSUS*

 

Een beginnerscursus Zelf Cider Maken, inclusief een uitgebreide ciderproeverij eventueel met een hapje, is te boeken vanaf €50,00 p.p. bij een minimum van 10 personen.

 

Deze cursus Zelf Cider Maken (inclusief proeverij, belangrijk om te weten wat je wilt maken;-) duurt ongeveer 2-3 uur. Maar in overleg kan de cursus worden uitgebreid en wordt er dieper op de materie ingegaan.

 

Ciderman, pommelier, importeur en ciderstimulator Raúl Henriquez geeft al sinds 2009 workshops. "In die tijd moest nog uitgelegd worden wat cider was." Meerdere oud-cursisten hebben inmiddels succesvolle bedrijven met cider.

 

"Cider maken is een ambacht maar echt geen 'rocket science'. In deze cursus geen schoolse aanpak met een productielogboek oid maar een kwestie van handen uit de mouwen", aldus Henriquez. "Lekker 'down to earth' zeggen de Ieren en Engelsen. Kwestie van doen, maar je moet het één keer zien om te kunnen. Je gaat appels selecteren, de appelsuikers in de appels meten, wassen, vermalen en persen. Intussen praten we over de verschillende appelrassen, en de historie. Belangrijk is het om ook genoeg te proeven zodat je een idee hebt van de soort cider die je wilt bereiken, want dat valt aan te sturen. Wel is de insteek van Ciderwinkel om zoveel mogelijk 'wild' te doen en als doel een natuurcider te maken. Dus geen gist toevoegen, weinig filteren en geen suiker toevoegen. Tenzij je dat wel wilt, maar dat is een keuze. En ook daar kunnen we het natuurlijk altijd over hebben."

 

 Inbegrepen in de cursus Zelf Cider Maken:

 

* Proeverij

* Theorie, per mail wordt na afloop informatie met achtergronden gestuurd

* Iedereen krijgt eigengemaakte cider (eigenlijk cider-in-wording) mee naar huis, of een gistingsfles wordt uitgeleend tot de cider klaar is (in overleg).

* Per mail kan er altijd contact worden onderhouden over het eigen gemaakte resultaat

 

               

 

 

PS: Geef aan waar de cursus of proeverij moet worden gehouden. Mocht er geen locatie zijn dan zoeken wij mee, of bieden we er een aan (in overleg zijn er wat extra kosten voor de eventuele huur van een locatie).

 

 

Mail of bel om af te spreken: [email protected]    06-33774430