Domaine Johanna Cecillon Nerios

De Nerios uit oogstjaar 2021 is Keltisch geweld (75cl / 7% alc.), droog met stevige tannine van de astringente ciderappels. Puur natuur, zonder toegevoegd sulfiet of enige andere toevoeging, gemaakt met wilde gist.

Lees meer...
Aantal: 12

De Nerios is Keltisch geweld (75cl / 7% alc.), droog met bitters van astringente ciderappels in de afdronk, maar daarbij komt met de fijne bubbel het verrukkelijke aroma van rijpe appel en het wilde landschap van de Bretonse heuvels.

 

De smaak gaat eigenlijk nog dieper. In het smaakspel komen ook sinaasappelachtige elementen van het late seizoen naar boven, of juist oranjebloesem, maar zeker oven gebakken appels. Toch heeft cidermaakster Johanna Cecillon ook de 'andere kant' van de boomgaard in ere gehouden, wat zorgt voor elementen van nat stro en 'zweterig paard', de natuur mag er van haar zijn. Die pak je niet aan met sulfiet of insecticiden. Op dit moment zet ze een stap verder dan biologisch en kiest voor de biodynamische aanpak van Demeter.

 

Culinair: Past volgens de maakster perfect bij een in cider gestoofd konijn of  'ananas en varken' maar ook bij een walnotensalade, geroosterde kastanjes en kaas.


Koel voor het serveren af op 12° Celsius.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen